Laatste blog berichten
Actueel
Unable to display the feed

Blog

<< Terug naar de nieuwspagina

Is uw organisatie klaar voor de AVG?

U kunt het de afgelopen weken niet gemist hebben in de media; vanaf 25 mei 2018 dient elke organisatie te voldoen aan de nieuwe Europese privacywet, genaamd Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat voor de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving geldt en dat de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in zijn geheel vervangen wordt door de AVG. De nieuwe Europese wetgeving geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook voor uw onderneming!

De AVG versterkt de positie van mensen waarvan gegevens worden verwerkt. Organisaties krijgen meer verplichtingen en dragen meer verantwoordelijkheid voor het verwerken van persoonsgegevens. Dit vereist meer bewustzijn over welke gegevens voor een onderneming écht verwerkt dienen te worden. Met andere woorden; verwerk geen onnodige (persoons)gegevens die niet van belang zijn voor de bedrijfsvoering.

Wij, als Peulen accountant en adviseurs, zijn op de achtergrond natuurlijk ook druk bezig om aan de nieuwe wetgeving te voldoen door het nemen van de benodigde organisatorische en technische maatregelen. Uiteraard staan we ook voor u klaar om u van advies te voorzien met betrekking tot de AVG. Neem hiervoor contact met ons op via (077) 382 02 01.
 

maandag 02 april 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Naam:
Reactie:
Captcha image
Nog geen reacties geplaatst