Laatste blog berichten
Actueel
Unable to display the feed

Blog

<< Terug naar de nieuwspagina

Registratie machtiging intermediair SBA 2019

De Belastingdienst stuurt eind augustus / begin september 2018 brieven inzake de machtigingsregistratie Serviceberichten Aanslag, inkomstenheffing en vennootschapsbelasting 2019. Via de machtiging Serviceberichten Aanslag (SBA) kunnen wij als (fiscaal)adviseur digitaal de berichten zien die de Belastingdienst aan u verstuurt. Zo kunnen wij bij het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting bijvoorbeeld zien of er al een voorlopige aanslag is geweest en na het indienen van de aangifte de verwerking door de Belastingdienst verder volgen. Het actief zijn van de machtiging is voor ons als fiscaal dienstverlener dan ook zeer gewenst. Zonder actieve machtiging ontvangen wij geen digitale kopie van de berichten die de Belastingdienst naar u verstuurt.

Bent u akkoord met het feit dat wij een digitaal kopie ontvangen?
In dat geval hoeft u niets te doen. Bewaart u de ontvangen brief echter goed bij uw eigen administratie. Wij ontvangen dan ook met betrekking tot de inkomstenheffing / vennootschapsbelasting 2019 een digitaal kopie van de berichten die de Belastingdienst u stuurt.

Wilt u niet dat wij een digitaal kopie van de Belastingdienst ontvangen?
Is het voor u niet gewenst dat wij een digitaal kopie van de berichten inzake de inkomstenheffing / vennootschapsbelasting 2019 van de Belastingdienst ontvangen? In dat geval dient u het bijgevoegde formulier via de meegestuurde retourenveloppe terug te sturen naar de Belastingdienst. De machtiging wordt dan ingetrokken en wij ontvangen géén digitaal kopie van de berichten die de Belastingdienst u stuurt met betrekking tot de inkomstenheffing / vennootschapsbelasting 2019.

Volledigheidshalve merken wij nog op dat een actieve machtiging ook in een later stadium altijd kan worden ingetrokken. U heeft daarvoor wel de intrekkingscode nodig die op het formulier staat. Bewaar dit daarom goed bij uw eigen administratie.

Vragen over de Serviceberichten Aanslag? Neem contact op met Michiel Meulenkamp via telefoonnummer (077) 382 02 01.

maandag 27 augustus 2018


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Naam:
Reactie:
Captcha image
Nog geen reacties geplaatst